Реклама на білбордах досягла піку розвитку в 20-х роках ХХ століття: на той час, коли кожен американець із середнім рівнем статку міг дозволити собі автомобіль. Це спричинило збільшення трафіку на дорогах – і почалася «золота ера» зовнішньої реклами на білбордах. Майже через сотні років, водії отримали підсвідому звичку ігнорувати білборд-рекламу, а пішоходи зовсім перестали звертати увагу на гігантські вивіски, які тільки захаращують обрій і “дарують” негативні емоції.

У випадку Wi-Fi реклами, користувач переглядає рекламу під час підключення до мережі. Все чесно: доступ до якісного Інтернету за увагу до рекламної інформації. У порівнянні з рекламою на білбордах, Wi-Fi реклама простіше в запуску, більш бюджетна, і, що важливо, дає можливість моніторити ефективність рекламної кампанії. Давайте порівняємо два методи реклами:


Реклама на білбордахWi-Fi реклама

Важко виміряти ефективність

Ефективність Wi-Fi реклами можна відстежувати в особистому кабінеті платформи Wi-Fino

Складність таргетування

Легкі налаштування таргетингу

Статичність рекламного зображення

Крім статичних зображень, можна транслювати відео та анімації

Негативне сприйняття аудиторією, оскільки псує естетичний вигляд навколишньої території

Сприймається аудиторією лояльно, оскільки не псує пам’ятки довкілля, а транслюється в рамках особистого смартфона

Взаємодіє з усіма перехожими людьми

Взаємодіє з цільовою аудиторією


Одне слово, розміщення реклами на білбордах – це пережиток минулого. За часів розробки експедицій на Місяць та розвитку робототехніки варто розвивати бізнес за допомогою інноваційних маркетингових інструментів, один з яких – платформа Wi-Fino. Вона дозволяє взаємодіяти з цільовою аудиторією через екран смартфона на відміну від рекламного щита, який бачать усі перехожі, а не потрібні вам люди.

До того ж Wi-Fino дозволить демонструвати користувачам найбільш актуальний вид контенту – відео, а не статичні зображення на рекламних білбордах, якими нікого вже не здивувати. Чи варто продовжувати логічний ланцюжок, щоб остаточно донести думку: рекламні щити – нічим не ефективніші за інформаційні буклети, які часто не проглядаються, а потрапляють прямісінько в сміттєвий бак.

Платформа Wi-Fino є не тільки ефективним засобом комунікації з клієнтами, але й чудовим інструментом збору контактів. При першому підключенні гість залишить свій номер телефону, e-mail або дані із соціальних мереж для доступу до Інтернету. Цю інформацію про клієнта в майбутньому можна використовувати для SMS- та емейл-розсилок. У той час як реклама на банерах має абсолютно обмежений функціонал – демонструвати рекламу – на цьому все.

Настав час припинити викидати величезні бюджети на розміщення реклами на білбордах і звернутися до інноваційного маркетинг-інструменту – Wi-Fi реклами.