Монетизація Wi-Fi — це процес отримання прибутку від гостьової мережі Wi-Fi. На сьогоднішній день бездротова гостьова мережа – це не тільки зручність для відвідувачів закладу, але також інструмент для збору інсайтів та трансляції реклами.

Ідея монетизації Wi-Fi мігрувала в Україну із Заходу, але ще малий відсоток компаній використовують цей канал для вивчення та комунікації з клієнтами. За допомогою гостьового Wi-Fi можна: 

  • транслювати рекламу;
  • збирати базу контактів відвідувачів;
  • складати соціально-демографічний портрет цільової аудиторії; 
  • аналізувати поведінкові показники ЦА; 
  • транслювати рекламні повідомлення.

За допомогою гостьового Wi-Fi ви підвищите лояльність клієнтів і завжди залишатиметеся з ними на зв’язку. А головне — досягнете персоналізованого рівня спілкування з відвідувачами. Жодних бездумних масових розсилок — лише чітко прописана стратегія комунікації. 

Давайте розглянемо на прикладі. При підключенні до гостьового Wi-Fi вашого закладу відвідувачі авторизуються – залишають номер телефону або e-mail в замін на доступ до Інтернету. Таким чином швидко наповнюється база контактів. Напередодні першого в Україні Дня Батька ми сегментуємо аудиторію за статтю: на жінок та чоловіків. І створюємо два види повідомлень, які автоматично доставимо за допомогою тригерних розсилок. Це такий вид розсилок, для яких можна задавати сценарій, аудиторію та час для відправки. З метою закрити необхідну потребу та використовувати відповідний tone of voice, ми відправимо чоловікам та жінкам два різні повідомлення.

Наприклад, чоловікам:

«Дружба між батьком та сином вічна. Згадай, як разом грали у футбол, каталися велосипедом і вперше вирушили в гори. День Батька — слушна нагода подякувати за все найкращого у світі чоловіка, взірець для наслідування. Ми приготували знижки на всі товари, які зацінить твій батько, але спочатку заціни сам. Чекаємо на тебе в будь-якому магазині мережі з 10:00 до 22:00 щодня!»

Жінки отримують інший за змістом контент:

«Батьки люблять своїх доньок найбільше в світі! У будь-якому віці він бачитиме в тобі дитину з двома хвостиками і в пишній сукні. У День Батька вручи татові гідний подарунок та проведи з ним весь день. У наших магазинах знайдеш по-справжньому чоловічі подарунки зі знижками до 16 червня включно. А якщо вас з татом розділяє відстань — доставка за наш рахунок, та вітальна листівка у подарунок!»